transparent gif
Driftinformation

IT-enhetens driftinformation

Välkommen till IT-enhetens driftsinformation
På denna sida kan du alltid få tillgång till aktuell information om driftsläget på Göteborgs universitets gemensamma IT-tjänster. Till dessa räknas bland annat telefoni, internetaccess, student- och medarbetarportal och e-post.

Ärenden

Försök till nätfiske genom falska e-postmeddelanden

En del av Göteborgs Universitets anställda och studenter har dom senaste dagarna mottagit e-post som innehåller försök till phishing eller nätfiske på svenska.
Nätfiske är en olaglig metod för att komma över någons användar-ID, lösenord, kontokortsnummer och liknande. Den e-post som kommit till användarna uppger sig komma från WEBMAIL ADMINISTRATOR.
Mottagaren uppmanas att skicka sitt användarnamn och lösenord till en adress som påminner om en GU-adress för att verifiera sitt GU-konto. Om så inte sker kommer användarens e-postadress att tas bort. Så här jobbar vi naturligtvis inte på Göteborgs universitet.
Som användare ska du ALDRIG lämna ut ditt lösenord! Om du behöver kontakta IT-support är den korrekta adressen support@gu.se eller ring 786 2020.
Om du redan har svarat på phisingförsöket och lämnat ut dina användaruppgifter, e-posta support@gu.se eller ring 786 2020

Tillbaka  Göteborgs universitet Tel 031-786 0000 (vx)
© Göteborgs universitet 2011