transparent gif
Driftinformation

IT-enhetens driftinformation

Välkommen till IT-enhetens driftsinformation
På denna sida kan du alltid få tillgång till aktuell information om driftsläget på Göteborgs universitets gemensamma IT-tjänster. Till dessa räknas bland annat telefoni, internetaccess, student- och medarbetarportal och e-post.

Ärenden

Operativsystemet Windows XP supporteras ej efter 8 april

Operativsystemet Windows XP supporteras ej efter 8 april

Operativsystemet Windows XP kommer att sluta uppdateras av Microsoft den 8 april 2014. Det finns en förhöjd säkerhetsrisk att ha kvar Windows XP dator så därför ber IT-enheten alla som har detta operativsystem att uppgradera till ett nyare, såsom Windows 7.[break][break]

Windows XP har funnits i 12 år och nu har Microsoft beslutat att sluta med support och säkerhetsuppdateringar för detta operativsystem. På Göteborgs universitet har fortfarande cirka 1 500 datorer kvar Windows XP. Flera datorer med XP finns i labbmiljöer och flera av dessa på Sahlgrenska.
[break][break]
Om du känner dig osäker på om din dator har Windows XP, högerklicka på ”Dator/My computer” i startmenyn och sedan ”Egenskaper/Properties”, där står vad du har för operativsystem.
[break][break]
Kontakta service desk på IT-enheten om du vill uppgradera ditt operativsystem eller har frågor så hjälper de dig, maila support@gu.se eller ring anknytning 2020. Eventuellt kan du behöva byta dator om du har Windows XP då den kanske inte klarar av de krav som ställs av ett nyare operativsystem.
[break][break]
Läs mer om vad det innebär att ha kvar Windows XP på din dator på Microsofts webbsida (extern länk, öppnas i nytt fönster). OBS, sidan är på engelska.
[break][break]
IT-enheten
support@gu.se
Anknytning 2020

Tillbaka  Göteborgs universitet Tel 031-786 0000 (vx)
© Göteborgs universitet 2011