transparent gif
Driftinformation

IT-enhetens driftinformation

Välkommen till IT-enhetens driftsinformation
På denna sida kan du alltid få tillgång till aktuell information om driftsläget på Göteborgs universitets gemensamma IT-tjänster. Till dessa räknas bland annat telefoni, internetaccess, student- och medarbetarportal och e-post.

Ärenden

Driftstörning: Epost, kalender & Funktionsbrevlådor

Uppdaterad Onsdag 17 Februari kl 15:15

Distributionen av e-postdata från de kraschade servrarna
Snart görs det första utskicket av den e-posthistorik som kunnat räddas från servrarna som kraschade i höstas. Det har gått att få fram data av varierande kvalitet och omfattning för majoriteten av dem som drabbades av e-postincidenten. Både de som får data och de som inte får kommer att bli informerade via mail. Mer information om detta finns att läsa på: Nu startar distributionen av e-postdata från de kraschade servrarna


Använda e-postprogrammet på datorn igen
De medarbetare som fått en ny e-postlåda på grund av e-postincidenten har tidigare uppmanats att använda webmail i stället för e-postprogrammet på datorn. Nu finns det information på medarbetarportalen om hur man kommer igång med att använda e-postprogrammet på datorn igen. Följ instruktionerna på sidan eller fyll i formuläret för att få hjälp: https://medarbetarportalen.gu.se/it/e-post-kalender/anvanda-e-postprogrammet-pa-datorn-igen/

I största möjliga mån ber vi er alltså att följa instruktionerna eller fylla i formuläret för att få hjälp med detta istället för att kontakta supporten.

Påminnelse - formulär att fylla i för alla som ännu inte kan skicka och ta emot e-post
De som fortfarande inte har tillgång till någon GU-mail med de grundläggande funktionerna skicka och ta emot, ombedes fylla i ett formulär. Formuläret är till för att säkerställa att IT-enheten har ärenden för dessa medarbetare. Sprid gärna information om formuläret till kollegor.
För mer information och formulär se:
Formulär för dig som ännu inte har tillgång till e-post
Notera att mellan 18 december och 11 januari pausas skapandet av nya e-postlådor. Du kan ändå skicka in formuläret under perioden, men svarstiderna kan vara något längre än vanligt.


Mer information
Mer information om problemen med e-post och kalender är samlad på sidan E-post och kalender i medarbetarportalen. Där finns även länkar till en utförlig FAQ och till olika instruktioner (text och filmer).
E-post och kalender


[2021-02-17 - 15:43]Göteborgs universitet Tel 031-786 0000 (vx)
© Göteborgs universitet 2011